AKTUELNO

Juče je na sednici skupštine na Cetinju došlo do sukoba između poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) Oskara Hutera i dela poslanika koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG)!

U raspravu se uključio i Milan Knežević, a onda i ustao, nakon čega je sednica pauzirana. Huter i Knežević su više puta pokušali da krenu i fizički jedan na drugog, ali su ih sprečili ostali poslanici!

Do incidenta je došlo i pre početka skupštine pošto su pristalice opozicione DPS organizovale protest na Cetinju i bacali petarde na poslanike koalicije "Za budućnost Crne Gore", na koji su oni odgovorili podizanjem tri prsta!

Foto: TV Pink Printscreen

Vladislav Dajković, predsednik Slobodne Crne Gore, osvrnuo se, u Novom jutru sa Jovanom jeremić, na ovaj incident, kao i na prekorne komentare koje dobija nako čestih poseta Beogradu.

Stigao sam direktno sa aerodroma i kadada vidim kolike frustracije izazivaju moja gostovanja na Pinku, kod ovih pristalica Đukanovića, dođe mi da svake nedelje dolazim. Njima strašno smeta što ja dolazim na srpske televizije, ali baš me briga šta kome smeta, gde ću da dolazim nego u Beograd kod svoje braće? Videli ste i ove poslednje incidente u našoj skupštini, koji su bili toliko bestidni i vulgarni od strane Mila Đukanovića i njegovih pristalica. Ne mislim da je su grad Cetinje i njegovi građani odgovorni za to, mislim da je tamo bilo najviše ljudi koji su organizovani i pokupljeni ko zna odakle, da organizuju ove nerede i dočekuju srpske poslanike sa pretnjama i psovkama. U Crnoj Gori je i dalje greh biti Srbin! Šta je kriv Milan Knežević koji je zamalo pretrpeo linč? -rekao je Dajković.