AKTUELNO

Predsednik Demokratske narodne partije (DNP), članice koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG), Milan Knežević poručio je da ne postoje evropski i ruski Srbi, već da postoje samo Srbi.

Knežević je to rekao u intervjuu za podgorički portal Borba na konstataciju da su pojedini analitičari i političari počeli da dele koaliciju ZBCG na dve frakcije – evropski Srbi iz Nove srpske deokratije Andrije Mandića i ruski Srbi iz njegove DNP.

Na pitanje kako komentariše ove tvrdnje, Knežević kaže da kada bi odgovarao na svaku glupost koja se pojavi u kako kaže, "škrabotinama ljudi koji sebe zovu analitičarima bio bih gluplji od njih".

- Ne postoje evropski i ruski Srbi, postoje samo Srbi. Potreba da se bude 'nečiji' najbolje govori o našem mentalitetu sluganstva i želji da imamo nalogodavca - naveo je Knežević.

Njegov politički stav je, kaže, oduvek bio jasan.

- Želim Crnu Goru u EU, ali isto želim da imamo najbolji odnos sa Rusijom. Geopolitička mapa sveta se ubrzano menja, i samo fanatici to nisu u stanju da vide. Bilo bi katastrofalno i pogubno da kao mala država biramo strane i još da barjačimo u geopolitičkim sukobima. Zato je bolje da se malo primirimo i okrenemo rešavanju nagomilanih unutrašnjih problema - naveo je Knežević.