AKTUELNO

On je naglasio da je RS demokratski uređena zajednica, čiji su deo Bošnjaci.

Predsednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je danas da to što su Bošnjaci zatražili osporavanje Zakona o Danu Republike Srpske ne može i neće onemogućiti da 9. januar bude Dan RS.

Komentarišući inicijativu koju su Ustavnom sudu BiH uputili bošnjački delegati u Veću naroda Srpske u vezi sa osporavanjem Zakona o Danu Republike, Dodik je danas novinarima u Banjaluci rekao da se narod na referendumu jasno izjasnio da 9. januar bude obeležavan kao Dan Republike, prenose "Nezavisne novine".

- Ne verujemo u odluke Ustavnog suda BiH koji je politički i stvoren je da bi presuđivao Republici Srpskoj - istakao je Dodik, ocenivši da je ova inicijativa "njihova dnevna igra".

Dodik je naglasio da je Republika Srpska demokratski uređena zajednica, čiji su deo Bošnjaci.

- Republika Srpska jeste država srpskog naroda, ali i svih drugih, bez obzira na različitosti. Svi u njoj mogu da žive slobodno i imaju sva demokratska prava - zaključio je Dodik.

Potpredsednik Republike Srpske Ramiz Salkić rekao je da je devet delegata iz Veća naroda Republike Srpske potpisalo inicijativu upućenu Ustavnom sudu BiH u vezi sa osporavanjem Zakona o Danu Republike Srpske, odnosno 9. januara kao Dana Republike Srpske.

Pročitajte još: DODIK: Hipotetički, ako bude NATO baze, biće i RUSKE, ako budu želeli

#Milorad Dodik

#Republika Srpska

'