AKTUELNO

Više učenika devetog razreda OŠ "Osman Nuri Hadžić" iz Sarajeva otrovalo se hranom na ekskurziji u hotelu „Zenit“ u Neumu.

Majka djevojčice se obratila portalu Avaza navodeći kako ovo nije prvi slučaj trovanja hranom u navedenom hotelu, te kako se sličan scenarij dogodio i jednoj školi iz Vareša u maju ove godine, prenosi Srpskainfo.

Istakla je kako su djeca za ručak jela piletinu, te kako je nekoliko djece prebačeno u Hitnu pomoć u Neumu, gdje su im kazali da je u pitanju virus, braneći lokalni hotel.

– Putovanje je skraćeno, umesto da obiđu još Kravice, Mostar, Blagaj i Počitelj, deca su primorana da se vrate kućama. Roditelji dece koja su bila u kritičnom stanju su u toku noći došli po svoju decu. Mi celu noć nismo spavali, mojoj kćerki su se poslednjoj pojavili simptomi i trenutno je jako loše, razrednica je takođe loše, ali se borila lavovski za našu decu – istakla je majka devojčice.

Roditelji su se obratili Ministarstvu zdravstva HNK koji su obećali poslati inspekciju u hotel.

Deca su trenutno na povratku za Sarajevo, a kako je rekla majka devojčice, ona će svoju ćerku odmah po dolasku odvesti na Infektivnu kliniku u Sarajevu.

Za kraj je istakla kako će uraditi sve da se navedeni hotel izbaci iz ponude za ekskurzije.

Autor: