AKTUELNO

Nova godina dočekana je u regionu uz vatromet i koncerte na trgovima, ali i veliki broj policije.

U Sarajevu je 2018. godina dočekana vatrometom sa krova hotela Holidej (Holiday) i koncert Zdravka Čolića kome su prisustvovali građani BiH iz raznih delova zemlje.

Kako se navodi, uprkos hladnoći i magli koja je sinoć počela da se spušta na Sarajevo, domaćini i turisti nisu odustali od dočeka Nove godine na otvorenom, prenosi Klix.ba.

U gradu je bio raspoređen veliki broj pripadnika policije, a nisu zabeleženi nikakvi incidenti.

U Banjaluci na Trgu Krajine Nova Godina dočekana je uz muziku Lukijana Ivanovića, Nikolu Rokvića i Leksington bend.

U hrvatskoj prestonici je Nova Godina dočekana na Trgu bana Jelačića uz muziku, ples, igru i tradicionalni vatromet, a poslednje minute stare godine sa zagrebčanima je odbrojavao gradonačelnik Milan Bandić.

Okupljene su zabavljali Đ, Gazde, Doris Dragović, Tonči Huljić & Madre Badeša, kao i grupa Vatra.

Foto: Tanjug

U Podgorici građani su ponoć dočekali sa Tonijem Cetinskim, u Budvi je sviralo Bijelo dugme, a u Kotoru Partibrejkersi i Električni orgazam.

I u drugim hrvatskim gradovima Nova 2018. dočekana je uz vatromete i nastupe pevača, a u dva najveća primorska grada, građane su zabavljali Joška Čagalja Jole u Splitu i Dino Merlin u Dubrovniku.

U Baru je nastupala Marija Šerifović, a u tom mestu publika je uživala uz kuvanu rakiju, kuvano crničko vino, barske masline i ostale lokalne specijalitete.

Osim na trgovima, Nova godina dočekana je i u brojnim ugostiteljskim objektima i kafićima gde su nastupale poznate regionalne zvezde.

#Banjaluka

#Nova godina

#Podgorica

#Sarajevo

#Zagreb

'