AKTUELNO

DHMZ je objavio za danas crveni meteoalarm za područje cele jadranske obale u Hrvatskoj.

U većini Dalmacije pada sneg, a duva i orkanska bura. Na splitskom području većina puteva nije očišćena, te se stvaraju problemi u saobraćaju. Autobusi ne voze. Sneg pada u Splitu i Solinu.

Sneg pada i u Dalmatinskoj zagori, javlja Dalmacija Danas.

Kako je i najavljeno za danas Hrvatsku čeka oblačno i vetrovito vreme uz povremene padavine. U većini krajeva padaće sneg, češći na istoku i u gorskim predelima, a uz obalu i kiša, posebno na jugu gde se očekuju i pljuskovi s grmljavinom.

DHMZ je objavio za danas crveni meteoalarm za područje cele jadranske obale. Upaljeni crveni meteoalarm sugeriše izrazito opasno vreme, pojašnjava DHMZ, te ističe kako je crveni meteoalarm na snazi na području Rijeke, Kvarnera i Kvarnerića, Velebitskog kanala te srednje i severne Dalmacije.


U priobalju duva bura, povremeno sa olujnim i orkanskim udarima, a u prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije, izvestili su iz Hrvatskog auto-kluba (HAK). Tako su u prekidu trajektne linije: Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Stinica-Mišnjak, Zadar-Silba-Mali Lošinj, Supetar-Split, Sućuraj-Drvenik, Sumartin-Makarska, Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ, Ubli-Vela Luka-Split, Prapratno-Sobra i Orebić-Dominče.

U prekidu su i katamaranske linije: Pula-Zadar, Rijeka-Cres-Mali Loši nj, Rijeka-Rab-Novalja, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Ubli-V. Luka-Hvar-Split, Vis-Split, Jelsa-Bol-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Korčula-Hvar-Split i Dubrovnik-Šipan-Mljet.


Ne voze ni brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Vrgada-Pakoštane-Biograd i Dubrovnik-Koločep-Lopud-Suđurađ .

Katamaran na liniji Šibenik-Laprije-Žirje u prekidu je od 9 sati .

U Slavoniji, Baranji, Lici i unutrašnjosti Dalmacije povremeno pada sneg (moguća je i poledica). Zimski su uslovi na pojedinim cestama u Lici i unutrašnjosti Dalmacije pa iz HAK-a savetuju vozačima da brzinu i način vožnje prilagode uslovima na putevima, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme.

Na graničnom prelazu Tovarnik-Šid teretna vozila na izlaz čekaju dva sata.

Autor: