AKTUELNO

Patrijarhu Porfiriju i mitropolitu Joanikiju pri dolasku na Cetinje, pretila je opasnost od atentata. Mediji prenose da je tokom protesta bilo nekoliko grupa koje su kod sebe imale automatsko oružje, gas maske, bombe, pištolje, ali se pojavila informacija, da je među naoružanjem bila i snajperska puška. Kako je Krivokapić istakao, da se nešto dogodilo, došlo bi do građanskog rata.

Slaviša Čurović, glumac, objašnjava da na sve što se desilo na Cetinju gleda drugačije jer je rodom iz Crne Gore. On ističe da je Đukanovićeva politika nastavak komunizma, laž koja se predstavljala kao istina, dodajući da svi znaju da su se tu mitropoliti od vajkada ustoličavali upravo na Cetinju.

Foto: TV Pink Printscreen

- To su poslednji očajnički trzaji režima koji mora da odstupi. Kada je Krivokapić rekao da postoje dva obaveštajna centra, koja ne može da nađe jer nema tehnologije, dokazalo je da su paralelne strukture jake. Tužilaštvo pušta Veljovića, a Knežević leži 4 godine - priča Čurović.

To je jedna nesreća crnogorska! Šćepan Mali je bio sedam godina, on je nešto činio, a ovaj je razbratio, opljačkao, unakazio, i to mu je malo! - rekao je Čurović.

Kako dodaje Đukanović se nadao nekom većem skupu, međutim, policija je sve na vreme sprečila, tako da ne dođe do nekog sukoba.

Bojan Arbutina, istoričar muzeja Žrtava genocida, govoreći o dešavanjima na Cetinju kao i druženju i saradnji Nenada Čanka i Mila Đukanovića ističe da je sve to bilo očekivano.

Foto: TV Pink Printscreen

- Čanak je takve ideje zastupao i u Vojvodini, gde je želeo da formira tu "Vojvođansku naciju". Mislim da je to karakterizam za njega, čime je video da etablira svoju poziciju u Crnoj Gori - rekao je Arbutina.

Prof dr. Stevica Deđanski, predsednik Centra za razvoj međunarodne saradnje, objašnjava da je Nenad Čanak otišao na bankomat.

- Njemu je najbolje odgovorio arhimandrit Danilo: "Nama je Hristos glava, a Čanak se okupio oko Mila, koji nije kršten" - rekao je Deđanski.

Foto: TV Pink Printscreen

Deđanski je dodao da je na protestima bilo oko 500 ljudi, među kojima je čak njih 300 koji su došli, bilo van Cetinja.

Sećate se Mila kada dođe da da izjave u odelu skupljem od mog auta. Oni su se juče pojavili u kožnim jaknama, kao, da dokažu da postoje i dalje - dodao je Deđanski.

Autor: