AKTUELNO

Komentarišući izjavu Dimitrija Koleba, da je Kijev kupio turske jurišne dronove kako bi Rusija dva puta razmislila pre nego što napadne Ukrajinu, sagovornici Pinka bili su složni u ideji da do rata Rusije i Ukrajine, koji su jedne od najbližih zemalja, neće doći, ali da Rusija sa druge strane, nikada ne bi dozvolila prelazak preko dve takozvane crvene linije.

Kajtez, osvrćući se na naoružavanje Kijeva, napominje da Rusija zasigurno neće da napadne Ukrajinu, jer Rusima to ne odgovara, kako geopolitički, tako i geostrateški.

- Taj raskol koji je napravljen, zahvaljujući ukrajinskim ekstremistima, nacionalistima, sledbenicima nacionalističkih ideja, nemaju ideju da povećavaju taj raskol, a ovoj garnituri koja je na vlasti, njima ostaje da plaše narod i sebe, i podstiče zapad od ruske agresije, i zato je logično da kupuju oružje - Kaže Kajtez.

Kako ističe, u pitanju je jedna potpuno nacionalno gledano jedna potpuno suluda strategija, i da realno, do sukoba ne može doći, podvlačeći da Ukrajina svakako nema šansi protiv Rusije.

Foto: TV Pink Printscreen

CRVENE LINIJE

Rusija će štititi rusko stanovništno, to je jedna crvena linija, a druga je učlanjenje Ukrajine u NATO. Oni to nikako ne bi mogli da dozvole, po cenu rata - podsetio je Kajtez.

- Ukrajina je postala trećerazredna zemlja, a oružje je nabavljeno za neke unutrašnje potrebe - rekao je Kajtez govoreći o nabavci naporužanja, podsećajući da Rusija zasigurno neće napadati, jer su pitanju dva bratska naroda.

Govoreći o oružju, i nabavci borbenih letelica, koje su kako navodi Radulović nabavile ukrajinske snage, dodaje da imaju dobro razvijenu industriju.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada su u pitanju odnosi sa Rusijom, ja sam jednom pitao kako funkcionišu stvari, ukrajinci su rekli da ono što nemaju, nabavljaju sa zapada. Postoje neke kompanije sa problemima, ali ona nastoji da se trudi, i da osnovno nabavljaju iz svoje industrije, a ono što nema, preko.

Kako kaže, činjenica je da se neki trendovi tokom trajanja pandemije nisu promenili, a kako navodi, postoje regioni koji su se više opremali naoružanjem, ali suštinski gledano, Radulović to naziva pojavom koja je odavno prisutna.