AKTUELNO

Po povratku iz psihijatrijske bolnice Dobro T. je optuživao starice da se bave crnom magijom i da su i njemu nešto vračale.

Dobro T. (68) iz sela Gornji Detlak kod Dervente u Republici Srpskoj zaklao je komšinicu Ružicu T. (88) i teško povredio drugu komšinicu R. T. (74), jer je bio ubeđen da su bacile na njega crnu magiju!

Pomahnitali Dobro je posle krvavog pira uhapšen i nije pružao otpor. Stravičan zločin odigrao se juče rano ujutro. Dobro je najpre banuo u kuću komšinice Ružice, koja je spavala, pa ju je jednom rukom zgrabio za glavu, a drugom rukom joj je nožem prerezao vrat.

- Starica je brzo iskrvarila, nije imala šansu da preživi. Kad je presudio Ružici, pomahnitali čovek je upao u kuću druge komšinice R. T. (74). Pojurio ju je s nožem i uspeo je da je ubode, ali ona je vrištala i zapomagala, što je čuo jedan meštanin ovog sela. On je odmah utrčao u kuću ranjene R. T., odbranio ju je od napadača i savladao ga. Potom je pozvao policiju - preneli su mediji u RS.

Iz Policijske uprave Doboj potvrdili su da je Ružica Tešendić ubijena i da je njena teško ranjena komšinica smeštena u bolnicu, u stabilnom stanju.

Meštani Gornjeg Detlaka ispričali su novinarima da se Dobro ranije lečio u psihijatrijskoj bolnici.

- Po povratku u selo, optuživao je starice da se bave crnom magijom i da su i njemu nešto vračale, ali niko nije ni slutio da će potegnuti nož na njih - kazao je jedan meštanin.