AKTUELNO

Predsednik IO NSD I DF Crne Gore Milutin Đukanović rekao je da što se tiče Mila Đukanovića i nepotpisivanja Zakona o slobodi veroispovesti, Đukanović kaže da, su to ‘’poslednji trzaji diktatorskog režima’’ koji Crnom Gorom vlada 30 godina i da sad pokušava da bude važan, ali kako dodaje, narodna volja je neumoljiva.

Đukanović je rekao da vernici u Crnoj Gori Božić slave tradicionalno, te da je juče bilo nalaganje badnjaka, a da se danas služe liturgije širom cele te države.

- Poštuju se epidemiološke mere, ali Božić je svakako obeležen vrlo svečano I sinoć u gradovima Crne Gore proslavljen u krugu porodice – istakao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o tome da li su na Cetinju bila dva badnjaka, Đukanović kaže da to ne bi tako nazvao.

- Na Cetinju postoji samo jedan badnjak koji se loži ispred cetinjskog manastira, a mi ostalo nazivamo skupovima NVO i loženje obične vatre – rekao je Đukanović za PInk.

Što se tiče Mila Đukanovića i nepotpisivanja Zakona o slobodi veroispovesti, Đukanović kaže da, su to ‘’poslednji trzaji diktatorskog režima’’ koji Crnom Gorom vlada 30 godina i sad pokušava da bude važan, ali kako dodaje, narodna volja je neumoljiva.

Istoričar Aleksandar Raković rekao je da da ne deli optimizam sa Milutinom Đukanovićem i Andrijom Mandićem da će Milo Đukanović potpisati taj zakon i da misli da neće potpisati, da će odbiti da ga potpiše.

Foto: TV Pink Printscreen

- To će staviti u fioku, kao što je to uradio predsednik Đorđe Ivanov u Makedoniji I da će ćutati. Ako bude ćutao sedam dana, ako ne potpiše I ne odgovori Skupštini, podrazumeva se da je odbio – rekao je Raković.

#Milo Đukanović

#Zakon o slobodi veroispovesti

#nepotpisivanje