AKTUELNO

Uoči današnjeg glasanja o Zakonu o slobodi veroispovesti, policija je već za saobraćaj zatvorila centar Podgorice, a okupljeni opozicionari koji su u centru proveli noć pozvali su narod na okupljanje ispred Hrama Hristovog vaskrsenja i apelovali da spreče izbijanje bilo kakvo incidenta.

Poslanički klub Demokratskog fronta uputio je putem Fejsbuka poziv vernicima SPC da se danas okupe ispred Skupštine Crne Gore na kojoj je planirana rasprava i izglasavanje Zakona o slobodi veroispovesti.

Foto: Tanjug/Marija Petrović

- Nakon blagoslova našeg patrijarha Irineja i nakon što smo obezbedili razumevanje i podršku naših episkopa, monaštva i sveštenstva, poslanički klub Demokratskog fronta će biti u Skupštini i očekuje da svi vernici koji su potpisali peticiju SPC da će braniti svoje svetinje budu sutra pred Skupštinom Crne Gore u 11 sati i izraze protest protiv usvajanja sramnog Zakona koji atakuje na našu Crkvu - stoji u pozivu koji je DF objavio na svom Fejsbuk profilu.

Crnogorski portal IN4S objavio je da je patrijarh Irinej u sredu uveče primio u posetu lidere DF Andriju Mandića i Milana Kneževića, kao i fotografiju susreta.

Foto: Foto/IN4S

Prethodno je crnogorska vanparlamentarna stranka Prava Crna Gora pozvala Demokratski front, kao najjaču opozicionu grupaciju i politički subjekt koji okuplja najveći broj pripadnika pravoslavnog naroda, da za četvrtak zakaže protest ispred crnogorske Skupštine, kako bi se, kako kažu, čuo glas pravoslavnog naroda u toj državi o predlogu zakona o veroispovesti.

Foto: Tanjug/Marija Petrović

#Podgorica

#Srpska pravoslavna crkva

'