AKTUELNO

Ćufurović je trenutno smešten u jednom centru u Hrvatskoj gde mu je, kako kaže, dobro. Prima socijalnu pomoć, koja nije velika, a o svojim zlostavljačima, porodici Velić iz Draganića, nerado govori.

Rasim Ćufurović (37) iz Velike Kladuše, koji je završio kao rob na imanju u Draganiću kod Karlovca, gde je bio zverski premlaćivan, kaže da je na sigurnom i da su mu nakon svega proživljenog "popustili živci".

- Sada nemam smeštaj, nisam ni sam pametan. Sada je dobro, jedino su mi malo živci popustili - kazao je na početku razgovora Ćufurović.

Kratko odgovarajući na svako pitanje, potvrdio je da je nedavno bio na kafi s bratom Zlatkom Mandićem, s kojim je povremeno u kontaktu. Na pitanje da li ga je neko zvao iz Opštinskog suda u Karlovci, gde treba da počne suđenje njegovim zlostavljačima on je u ispovesti za Dnevni avaz rekao: "Ništa, gospođo. Niko me nije zvao, nisam davao nikakve izjave, ništa".

Na pitanje da li ima posledica posle pakla koji je preživeo u Draganiću odgovorio je: "Tu i tamo, ponekad sanjam, noćne more, živci su to". Trenutno je smešten u jednom centru u Hrvatskoj. Kaže da mu je dobro u tom centru i da trenutno prima socijalnu pomoć, koja nije velika. O svojim zlostavljačima, porodici Velić iz Draganića, nerado govori.

- Bežim od toga, što manje pričam, to bolje. Nemam ništa, ni kuću ni posao, imam svojih problema preko glave koje ne mogu da rešim. Sve to oko mene, sve je to luda kuća i sve mi to ide na živce. U centru mi je dobro - kazao je na kraju Ćufurović.

Inače, jezivi slučaj robovlasništva, za šta je u oktobru prošle godine podignuta optužnica protiv osmoro članova porodice Velić, još nije dobio sudski epilog. Iz Opštinskog suda u Karlovcu potvrđeno je da suđenje još nije počelo jer nije pravosnažno okončan postupak u vezi sa kontrolom mera opreza koje su na snazi u odnosu na optužene.

Foto: avaz.ba

Rasim Ćufurović u aprilu 2016. godine, u potrazi za poslom, došao je na imanje Velića u Draganiću kod Karlovca i tu, pod prisilom i protiv svoje volje, ostao sve do oktobra 2017. Maltretirali su ga psihički i fizički, a od stravične sudbine pobegao je u oktobru 2017. samo zato što su Velići mislili da je umro od povreda koje su mu naneli kada su ga krvnički premlatili.

Foto: avaz.ba

Bacili su ga polumrtvog u jarak iza imanja, iz koga je Rasim ispuzao i došao do komšija, koji su potom pozvali Hitnu pomoć pa je odvezen u karlovačku Opštu bolnicu.

Pročitajte još: HOROR DETALJI IZ ŽIVOTA PREMINULOG SERIJSKOG UBICE: Ivan je redovno imao odnose sa MLAĐOM SESTROM! Majka ga štitila do smrti, iako joj je priznao da je ISKASAPIO 7 LJUDI!

#Bosna i Hercegovina

#Ispovest

'