AKTUELNO

Apelacioni sud u Skoplju odlučio je da bivša šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji koja je osumnjičena u aferi "Reket" Katica Janeva ostane u pritvoru.

Kako prenosi portal Plusinfo, drugostepeni sud nije prihvatio žalbe njenih advokata i kao razlog je naveo opasnost od bekstva. Druga dva razloga - ponavljanje dela i uticaj na svedoke - odbačeni su nakon što je Janeva razrešene sa funkcije šefice Specijalnog tužilaštva.

Pored Janeve, u slučaju "Reket" pritvoren je i makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13, dok je drugoosumnjičeni biznismen Zoran Mileski pušten u kućni pritvor.

Janeva je osumnjičena da je zloupotrebila službena ovlaščenja time što je omogučila skopskom biznismenu Jordanu Kamčevu da se brani sa slobode i ukinula mu meru pritvora, za šta je Kamčev isplatio Jovanovskom i Mileskom reket od 1,5 miliona evra.

Janeva je uhapšena mesec posle pritvaranja Jovanovskog i Mileskog, nakon što je italijanski list "La Verita" objavio prisluškivane razgovore između Jovanovskog i Kamčeva, u kojima se čuje glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši da "ne brine i da će sve biti ok".

#Afera

#Boki 13

'