AKTUELNO

Prvooptušeni u aferi "Reket" Bojan Jovanovski-Boki 13 danas je u Apelacionom sudu u Skoplju na javnoj sednici zahtevao da bude pušten iz pritvora zbog zdrastvenih razloga, prenosi portal Plusinfo.

Jovanovski je u svom obraćanju u sudu govorio o svom zdrastvenom stanju.

- Niti moj mentalni sklop, niti povezanost sa porodicom, niti moj lik i delo ukazuju da ću pobeći. Kada sam bio uhapšen nisam bežao već sam krenuo na uplaćeni odmor od sedam dana. Najbitnija stvar je da ja živim da bih dokazao istinu u ovom slučaju, svoju nevinost - rekao je Jovanovski.

Jovanovski je u pritvoru po tri osnova, zbog mogućnosti da utiče na svedoke, da ponovi delo i opasnosti od bekstva.

Njegov advokat Saško Dukovski rekao je da Boki 13 ne može da utiče na svedoke jer je istraga već završena i da su oni 23. septembra dobili rešenje o tome.

Foto: Printscreen YouTube/Makfax

Jovanovski, kao prvoosumnječeni u aferi "Reket" o iznudi 1,5 miliona evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora, nalazi se u pritvoru od 15. jula.

U ovoj aferi kasnije je uhapšena i šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji nakon što je italijanski list "La Verita" na svom portalu objavio prisluškivane razgovore između Bokija 13 i Kamčeva u kojima se čuje i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rečima da ne brine i da će sve biti ok.

Janeva je osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja, jer samo je ona mogla da odobri rešenje o oslobađanju iz pritvora osumnjičenih u slučajevima iz tog tužilaštva, u ovom slučaju biznismena Kamčeva.

#Boki 13

#Pritvor

#Sud

'