AKTUELNO

Krivični sud u Skoplju danas je drugoosumnjičenom u slučaju "Reket" Zoranu Milevskom zatvorski pritvor zamenio kućnim pritvorom.

Kako se navodi u saopštenju, sudija za prethodni postupak je kao osnovan uvažio predlog odbrane od 19. septembra da se Milevskom ukine pritvor u istražnom zatvoru "Skoplje" nakon što je dobio pozitivno mišljenje nadležnog tužioca za organizovani kriminal Severne Makedonije.

- S obzirom da žalba ne odlaže izvršenje, rešenje je uručeno strankama, a optuženi će biti sproveden na izdržavanje kućnog pritvora - navodi Osnovni krivični sud "Skoplje".

Zoran Milevski poznat kao Zoki Kičevac je zajedno sa Bojanom Jovanovskim – Bokijem 13 i razrešenom specijanom tužiteljkom Katicom Janevom osumnjičen u istrazi za slučaj iznude nazvan "Reket".

Njih troje su, prema istrazi, uzeli 1,5 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva da bi dobio bolji tretman u istrazi afere "Imperija" koji vodi Specijano tužilaštvo.

Istražni postupak u tom slučaju, za koji je juče objavljeno da je završen, Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju Severne Makedonije je počelo 5. jula, kada su uhapšeni i pritvoreni Jovanovski i Milevski, dok je Janeva u pritovru od 21. avgusta.

#Boki 13

'