AKTUELNO

Pilot Cesne 150 koja je danas prinudno sletela na autoput A6, Teodor Goričanec, ispričao je nakon uviđaja novinarima kako je izgledala drama kod Ravne Gore.

Otkrio je kako je kao instruktor s učenicom poleteo iz Zagreba. Posle 55 minuta leta motor je počeo čudno da se ponaša, "trokirao je", a nedugo nakon toga i skroz otkazao. Iskusni pilot i dugogodišnji instruktor znao je da nema mnogo vremena za razmišljanje.

Najpre je, rekao nam je, hteo da sleti na obližnju poljanu, ali nije bio siguran kakav je teren u pitanju i da li može to sigurno da uradi. Odluka je pala na autoput.

Bila je to jako teška odluka s obzirom na to da je saobraćaj na autoputu danas bio jako, jako gust. Pokušavao sam u svakom slučaju mirno i staloženo odleteti taj let, pokušavajući naći neke rupe između vozila koja su se kretala i nekako smo ipak uspeli. Zamišljeni prvi prilaz nije uspeo kako je trebalo, morao sam se nekako spustiti između saobraćajnih znakova, pre ovog signalnog semafora. Imao sam plan da idem s druge strane, ali tamo su bile žice dalekovoda, koje bih zakačio - ispričao je Goričanec.

#Avion

#Zagreb

'