AKTUELNO

Predsednik Narodne Skupštine Republike Srpske organizovao je prijem za delegaciju Srpskog udruženja za krivično pravnu teoriju i praksu koju su činili predsednik Udruženja prof. dr Stanko Bejatović iz Beograda, te članovi predsedništva Udruženja, Miroslav Alimpić sudija Apelacionog suda u Novom Sadu i Miodrag Simović, sudija Ustavnog suda BiH.

Ispred Ministarstva pravde Srpske bio je prisutan pomoćnik ministra Goran Zec.

Tom prilikom istaknuto je zadovoljstvo izuzetno dobrom saradnjom eminentnih profesora prava, sudija i tužilaca, kao i drugih pravnika, pre svega između Republike Srbije i Republike Srpske, ali isto tako i sa područja čitavog regiona.

Na redovnim i stručnim seminarima se razmatraju aktuelne teme i naučno obrađuju pojedini pravni instituti.

Još jednom je potvrđeno da će Republika Srpska, odnosno grad Trebinje biti domaćin tradicionalnog skupa pravnika iz regiona svake godine u drugoj polovini aprila. Osim toga razgovarano je i o učestvovanju pravosudnih institucija BiH i Republike Srpske u opsežnom istraživanju pravnosnažno okončanih krivičnih postupaka za ratne zločine u čitavom regionu...

Zahvaljujući se na prijemu i podršci u daljem radu, predstavnici Udruženja su pozvali predsedika Čubrilovića da bude gost na septembarskom savetovanju Udruženja koje se održava na Zlatiboru.

#Nedeljko Čubrilović

'