AKTUELNO

Preko lisnatog testa sipajte fil sa jabukama i zapecite. Rezultat je hrskavo testo i prelepi fil koji se topi u ustima.

Najlepša i osvežavajuća pita sa jabukama je bolja od štrudli, a odlično se slaže sa kuvanim vinom ili sladoledom od vanile. Možete da je jedete posle ručka, ali i kada vam dođu prijatelji u posetu.

Priprema: Kalup prečnika 26 cm premažite puterom, pa onda stavite razvučeno testo i malo prstima utisnite. Testom prekrijte i ivice kalupa. Umutite pavlaku, šećer i jaja (2 komada). Puter otopite, pa dodajte očišćene jabuke isečene na kriške. Sipajte med i cimet preko, pa lagano dinstajte. Pred kraj izrendajte i malo pomorandžine kore, pa gotove jabuke dodajte u smesu sa pavlakom. Promešajte i sipajte preko testa. Spusite preko fila višak testa. To testo premažite umućenim jajetom i pecite na 180°C oko 30 minuta. Pospite šećerom u prahu. 

Autor: Z.L.