AKTUELNO

Kada se gladni najbolje je da spremate nešto jednostavno. Za paštetu od tunjevine vam je potrebno 5 minuta. Obavezno isprobajte.

Uz vruć domaći hleb najbolje se slaže pašteta. Možete da napravite pileću, ali i ovu od tunjevine za koju vam je potrebno samo 5 minuta. Sastojke pomešate i štapnim mikserom ili u blenderu usitnite i namaz je gotov. Paštetu od tunjevine jedite odmah, a čuvajte je u frižideru. Kada je sledeći put budete vadili iz frižidera ostavite je par minuta na sobnoj temperaturi jer se stegne. 

Sastojci: 160 g tunjevine (ako koristite tunjevinu u ulju iscedite je), so, biber, kapar (6 komada), 1 kašičica vorčester sosa, 1 kašičica senfa, malo limunovog soka, 2-3 kašike maslinovog ulja, 70 g maslaca (sobne temperature), beli luk i origano (po želji).

Priprema: U manjoj činiji promešajte kapar, senf, vorčester sos, limunov sok, so i biber. U teglicu ili dublju, usku posudu stavite tunjevinu, maslac, maslinovo ulje, sos od senfa. Po želji dodajte beli luk i origano. Štapnim mikserom ili u blenderu sjedinite sastojke, dok ne dobijete kremasti namaz - paštetu. Dok budete miksali sastojke, povremeno spustite viljuskom ili nožem ostatke sastojaka sa vrha posude, kako bi se svi sastojci pretvorili u paštetu.

Autor: Z.L.