AKTUELNO

Od kiselog kupusa pravimo podvarak i sarme, najlepša srpska jela tokom zime. Sada isprobajte recept za lažni podvarak koji se pravi sa svežim kupusom i svinjskim mesom.

Poređajte sastojke u tepsiju i zapecite, a na vašem stolu će biti predivan ručak za celu porodicu. Garantnovano se svima sviđa, a priprema ne oduzima mnogo vremena. Pečenje je malo duži proces, ali za to vreme možete da se odmorite uz kafu ili domaći sok.

Priprema: Isecite kupus, pa ga posolite, pospite začinsku papriku i maslinovo ulje. Meso takođe isecite, pa ga posollite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Paradajz isecite na sitne komade ili narendajte.Sipajte malo maslinovog ulja na dno tepsije. Poređajte kupus, meso, pa paradajz. Stavite lovorov list i nastavite da ređate istim redosledom dok ne utrošite materijal. Poslednji red treba da je kupus. Pokrijte tepsiju folijom i stavite poklopac. Pecite na 220°C oko 2,5 sata. 

Autor: Z.L.