AKTUELNO

Kad ne znate da li vam se više jede keks ili sladoled, uzmite oboje i napravite brzinski "slatkiš" koji će vas osvežiti.

Tražite li brzo gotovu, hrskavu i hladnu letnju poslasticu - sendvič-keks će ispuniti vaša očekivanja. Ako vam je prevruće za razmišljanje i prljanje posuđa, najednostavnije što možete da učinite je da kupite omiljeni sladoled i keks.

Veličina je bitna

Idealan keks za sendviče su oni većeg prečnika. Bilo bi dobro da nisu previše prhki jer ih je izazov jesti, a da se ne izmrve u hiljadu komada. Ako želite da i izgledaju lepo za goste, dobar dodatak su i jestive šarene, ili čokoladne mrvice.

Najbolji sladoled

Nema sumnje da od kvaliteta sladoleda zavisi ukus sendvič-keksa, ali prilikom kupovine birajte mekane i kremaste vrste koje je lako oblikovati.

Trik s kutijom

Sladoled u kartonskim čašama i posudama koje se mogu preseći olakšavaju posao. Oštrim nožem isecite pakovanje kako biste dobili delove kojima potom odvojite kartonsku ivicu. Ako se odlučite za takvu metodu, trebaće vam i dovoljno široki keksi.

Kako sprečiti da se sladoled u zamrzivaču ne zaledi previše: Trik koji sigurno pali!

Kašika za sladoled

Umesto seckanja kutije, sladoled možete vaditi kašikom za sladoled kojom ćete napraviti pravilne kugle. Smestite svaku kuglu na keks i zatim je lagano spljoštite. Ako pravite domaći sladolet, napravite ga u plehu i vadite pomoću okruglog kalupa.

Za kasnije…

Kako se ne bi rastopili pre nego što odlučite da ih pojedete, ili stignu gosti, zamotajte svaki sendvič u prozirnu foliju ili papir za pečenje, vratite u zamrzivač pa odmotajte nešto malo pre posluživanja.

#Recept