AKTUELNO

Sa samo 4 jednostavna sastojaka dobićete sladoled koji će vas oduševiti.

Sastojci:

500 ml mleka
5 žumanaca
100 g šećera
200 g čokolade (60-70% kakaoa)

Foto: Pixabay.com

Priprema:

Metalnu posudu stavite 2 sata u zamrzivač. Mleko stavite da provri, a žumanca i šećer dobro umutite. Kada je mleko provrelo sklonite sa vatre, pa dodajte čokoladu i mešajte dok se ne otopi. Zatim dodajte umućena žumanca i vratite na šporet na tihu vatru još nekih 2,5 minuta. Mešajte. Pazite jer ne sme da prokuva. Ostavite da se prohladi 5 minuta, pa izvadite posudu iz zamrzivača i sipajte topli sladoled u hladnu posudu. Promešajte. Vratite u zamrzivač na još 40-50 minuta. Izvadite, promešajte, pa vratite u zamrzivač na 40-50 minuta. Zatim sipajte u posudu u kojoj ćete držati sladoled i stavite preko noći u zamrzivač.

Autor: Pink.rs

#Sladoled