AKTUELNO

Dubai Mol je prošle godine bio najposećenije mesto na svetu, kažu vlasnici tog gigantskog tržnog centra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Emiratska multinacionalna kompanija u čijem je vlasništvu ovaj objekat tvrdi da je u 2023. godini čak 105 miliona ljudi prošlo kroz njega, što je povećanje od 19 odsto u odnosu na 2022. godinu kada je kroz centar prošlo 88 miliona ljudi.

– Naš tržni centar oslikava živahni duh grada i predanost izuzetnosti pretvarajući viziju vodstva u stvarnost – rekao je osnivač Mohamed Alabar.

Kupovina koja traje satima

Zapanjujuća milionska brojka rekord je za popularnu turističku destinaciju Dubaija izgrađenu 2008. godine, koja se prostire na neverovatnih 1.200.000 kvadratnih metara – tik uz najvišu zgradu na svetu, Burdž Kalifu, koja se nalazi u centru grada.

Tržni centar obuhvata oko 1.200 prodavnica popularnih brendova odeće, obuće, nakita, satova, elektronike… u kojima možete da se ‘izgubite’ kupujući satima. Kada vam zatreba predah, tu je jedan od oko dvestotinak restorana, kafića i drugih mesta za odmor.

Podvodna čarolija

Doći u Dubai tržni centar, a ne posetiti njihov monumentalni akvarijum i podvodni zoološki prava je šteta. Ispunjen sa 10 miliona litara vode dom je za 33.000 životinja – od kojih čak 300 ajkula i raža.

Tržni centar je meta turista iz celog sveta, posebno iz Evrope, Kine i Indije. U prva dva meseca ove godine kroz njega je prošlo oko 20 miliona ljudi, što sugeriše da bi rekordna posećenost mogla da se nastavi i 2024. godine.