AKTUELNO

Zlatko Dalić selektor fudbalera Hrvatske objavio je spisak igrača na koje će računati za međunarodni turnir "W kup" u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Taj događaj će od 22. do 26. marta okupiti još Tunis, Egipat i Novi Zeland, a Hrvatska će u prvom polufinalu igrati protiv Tunisa.

Dalić je pozvao 25 igrača, a tamošnja javnost je iznenađena pojedinim igračima koji su na spisku.

Pre svih Ivanom Perišićem, novim igračem Hajduka iz Splita, koji je povređen i nekoliko meseci unazad nije igrao.

Ali, Dalić je objasnio svoju odluku atmosferom u timu.

“Turnir u Abu Dabiju nam je vrlo važan u pripremi za Euro, s posebnim naglaskom na osnaživanje dobre atmosfere i zajedništva. Zato je s nama i Ivan Perišić, koji je u poslednjoj fazi oporavka, ali nezavisno od toga hoće li moći da zaigra bitno je da kao zamenik kapitena i jedan od lidera ekipe bude deo ovog okupljanja, koje vidimo kao priliku za tim-bilding, te me veseli što je Ivan iskazao veliku želju da bude sa nama u Emiratima. To je najbolji pokazatelj koliko je snažan voljni moment među igračima i svima nama da na Euru budemo u svom najboljem izdanju”, rekao je Zlatko Dalić.

Ipak, postoji određeno mišljenje javnosti da je vetar time uzeo mesto u timu nekom od mlađih igrača koji bi baš sada mogli da se nametnu.

Spisak Hrvatske za "W kup": Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Dominik Kotarski i Nediljko Labrović. Odbrana: Domagoj Vida, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić i Marin Pongračić. Vezni red: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec i Martin Baturina. Napad: Ivan Perišić, Andrej Kramarić, Bruno Petković, Marko Pjaca i Ante Budimir.