AKTUELNO

Ručni prtljag je jedno od velikih pitanja na koje tražite odgovor kada planirate vaš odmor, ali nije ga nikada lako spakovati pogotovo zbog strogih pravila nekih avio kompanija.

Postalo je veoma nezgodno spakovati ručni prtljag za putovanje avionom pogotovo komercijalnim kompanijama koje su maksimalno skratile spisak dozvoljenih stvari.

Koliko god vam bilo teško da ostavite neke stvari kod kuće i ne ponesete ih na odmor, izgleda da ćete to ipak morati da uradite kako biste izbegli neprijatnosti.

Osnivač jedne kompanije za prevoz prtljaga Adam Evant podelio je sa svima svoje top trikove za pakovanje. Savetuje da ne pakujete toaletne potrepštine, jer ih sigurno možete kupiti u zemlji u koju putujete.

-Postoji još nekoliko teških i glomaznih ambalaža ispunjenih tečnošću, gelom i aerosolima, a može da se desi i da procure i izazovu opasnost op bezbednost. Tečnosti poput šampona, balzama za kosu, kupke i losiona za sunčanje možete kupiti i na toj destinaciji na koju putujete - rekao je on.

Vrlo je verovatno da ćete upravo ove stvari dobiti u hotelu u kojem ćete odsesti, piše express. Time u velikoj meri smanjujete količinu prtljaga koji nosite sa sobom.

Neke avio kompanije dozvoljavaju manje kofere i torbe sa težinom od 10 kilograma po osobi.

#Putovanja

'