AKTUELNO

Porodica Glogovac, održala je danas pomen Protojereju stavrofor Milovanu Glogovcu, koji počiva na Starom pravoslavnom groblju u Pančevu.

Voljeni sveštenik i otac glumca Nebojše Glogovca, preminuo je u februaru, svega par dana nakon što se navršilo šest godina od smrti omiljenog Glogija.

Porodica se okupila danas kako bi dala 40-dnevni pomen, a prisustvovali su ćerka Bojana Glogovac, snaja Milica (Nebojšina udovica) i unuk Gavrilo (Nebojšin najstariji sin).

Milovan počiva u porodičnoj grobnici sa suprugom Milenom.

Njegova supruga je preminula godinu dana nakon smrti sina, koja ju je duboko potresla i od koje se nije oporavila.

Poznanici porodice i meštani istakli su ranije da se Nebojšina majka od bola za sinom ubrzo razbolela i umrla od tuge za njim.

Foto: FOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Utehu pronašao u molitvi

Milovan je bio sveštenik u penziji. Svoj posao radio je časno i tokom decenija službe pružao je utehu mnogim majkama i očevima koji su ostali bez svoje dece, a svom bolu govorio je ovako...

- Četrdeset godina sam sahranjivao ljude i mlade i stare i decu i pokušavao da im kao sveštenik pružim utehu, dam nadu, očuvam veru. Ali kada se meni desio gubitak, bio sam prepušten tome da sam nađem snage da očuvam sebe u bolu - pričao je Nebojšin otac, protojerej stavrofor Milovan Glogovac.

Milovan i Milena su bili u braku od 1968. godine i izrodili sina Nebojšu i ćerku Bojanu.

Potresne scene na sahrani

Na sahrani se okupila cela porodica Glogovac, a poslednji pozdrav pored unuka Gavrila i Miloša uputile su i Nebojšina udovica Milica i njegova prva supruga Mina. Cela porodica bila je ujedinjena u bolu, a najveću utehu unucima pružila je tetka Bojana.

Nebojša počiva u Aleji zaslužnih građana

Podsećamo, Nebojša Glogovac sahranjen je u Aleji zaslužnih građana u Beogradu, u istom redu gde su sahranjeni Dragan Nikolić i Velimir Bata Živojinović.