AKTUELNO

Protojerej stavrofor Milovan Glogovac, otac pokojnog glumca Nebojše Glogovca, sahranjen je danas na Starom pravoslavnom groblju u Pančevu.

Otac Milovan Glogovac radni vek proveo je u Pančevu, a oproštajni govor na sahrani održao je sveštenik, kolega i prijatelj pokojnog Milovana.

Foto: Pink.rs/Tanjug/Zoran Žestić

U knjizi njegovog života piše da se prota Milovan upoznao sa Hristom kao dete i ostao sa njim večno da živi. Bio je primer nepokleka, odanosti Hristu i pravdi njegovoj. Snaga njegovog primera bila je jača od bilo koje reči. Svojim životom je svedočio Hrista, ne samo životom, nego svojom rečju. Dostojanstven i postojan u molitvi, radujući se sa radosnima i žaleći sa ožalošćenima. Svojim problemima nikada nije hteo da opterećuje druge. Neizmerno se žrtvovao za sve one koji su izbegli sa svojih ognjišta. Sve vreme je prota Milovan nosio u svome srcu nosio Hristovu reč. Vera mu je bila stamenija od hercegovačkog kamena i šira od banatske ravnice. Rastanak sa prerano preminulim sinom Nebojšom, Milovan i Milena su teško podneli, ali nisu bili neutešni, Gospodu su se molili da se sa njim sastanu u carstvu nebeskom.

Krst s imenom pokojnika i godinom rođenja i smrti nosi Gavrilo, najstariji unuk Milovana Glogovca, koji je na čelu povorke s bratom Milošem, koji nosi žito.

Opelo je održano ispred Hrama Svetog velikomučenika Georgija na Starom pravoslavnom groblju u Pančevu. Pre pet godina tu je pokopana i njegova supruga Milena.

Zaupokojena liturgija služena je jutros u 8 sati, u manastiru Vavedenje, potom i opelo, a zatim je kovčeg prenet u Pančevo.

Na groblju su prvi stigli unuk Gavrilo i unuk Miloš, ćerka Bojana i snajka Milica Glogovac.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić, E-Stock-Ivan Dobričić

U rukama su nosili buket belih ruža.

Milovan Glogovac je rodom iz Dramiševa, a njegova supruga Milena (devojačko Samardžija) je iz Nevesinja. Posle završene Osnovne škole upisao bogosloviju "Svetog Save" u Beogradu 1962. godine, a 1968. se oženio Milenom.

Inače, Milica Glogovac, supruga pokojnog glumca Nebojše Glogovca, se juče oprostila emotivnom porukom od Milovana Glogovca.

- Hvala Vam na svakom blagoslovu, napisala je.

Autor: pink.rs