AKTUELNO

Andrea Bocelli, najomiljeniji svetski tenor i najprodavaniji izvođač klasične muzike, u pulskoj Areni će nastupiti dva dana zaredom, 30. i 31. avgusta.

Foto: Luca Rosetti

Zbog velikog interesovanja javnosti i skoro rasprodatih ulaznica za prvi datum, Maestro Bocelli je prihvatio poziv da ovo leto održi još jedan koncert u čarobnoj pulskoj Areni, i to u subotu 31. avgusta. Publika u pulskoj Areni će uživati u jednom od najlepših svetskih glasova i sa maestrom proslaviti 30 godina njegove zvezdane karijere u najintimnijem ambijentu na celoj slavljeničkoj turneji koja je već krenula u Americi, a u junu stiže u Evropu. Maestro Andrea Bocelli ovim povodom se, nakon skoro 20 godina od zadnjeg nastupa, vraća u pulsku Arenu - jednu od najlepših svetskih pozornica na otvorenom. Prodaja ulaznica za dodatni datum počinje 1. marta u 11 sati preko Eventim.hr online sistema.

Foto: Luca Rosetti

Tokom 30 godina blistave karijere Bocelli je osvojio brojna priznanja uključujući i zvezdu na Hollywood Walk of Fame, kojom je počašćen 2010. godine. Šest puta je nominovan za nagradu Grammy i šest puta za nagradu Latin Grammy. Nastupao je za četiri predsednika Sjedinjenih Američkih Država, tri pape, britansku kraljevsku porodicu, mnoge premijere, ali i na ceremonijama otvaranja Olimpijskih igara, Universal Expou u Šangaju 2010., na Universal Expou u Milanu 2015. i na inauguraciji Expo Dubai 2021.

Foto: Luca Rosetti

Bio je jedini umetnik koji je dva puta (2013. i 2016.) učestvovao na prestižnom događaju National Prayer Breakfast – u prisustvu predsednika SAD-a Baracka Obame i mnogih šefova država iz celog sveta.