AKTUELNO

Maestro Andrea Bočeli nastupiće 30. avgusta na jednoj od najlepših svetskih pozornica na otvorenom - u pulskoj Areni, kako bi proslavio 30 godina svoje imponzantne karijere.

Andrea Bočeli, najomiljeniji svetski tenor i najprodavaniji izvođač klasične muzike, u 2024. obeležava 30 godina izuzetne karijere. Tim povodom, Maestro Bočeli se nakon 20 godina vraća na jednu od najlepših svetskih pozornica na otvorenom - u pulsku Arenu, gde će 30. avgusta održati jedinstveni koncert pod zvezdama. Ikona klasične i pop muzike tokom zadnje tri decenije svojim glasom je ušao u srca miliona ljudi, a svojim životom inspirisao mnoge umetnike.

Foto: Luca Rossetti

U svetu prepoznat kao predvodnik italijanske vokalne tradicije, Andrea Bočeli rođen je u italijanskoj regiji Toscana, a do sada je širom sveta prodao preko 90 miliona primeraka svojih izdanja. Svoje pevačko umeće usavršavao je pod vođstvom mentora Franca Corellija, a proslavio se pobedom na muzičkom festivalu Sanremo 1994. godine. U isto vreme započeo je svoju blistavu klasičnu karijeru, izvodeći remek-dela iz operskog repertoara, te se vrlo brzo probio na međunarodnu scenu, istovremeno osvojivši ljubitelje opere i pop muzike. Tokom decenija maestro Bočeli je oborio sve rekorde muzičke industrije. Nastupao je na svim značajnim svetskim scenama, izazvao divljenje papa, aristokratije, muzičkih i filmskih zvezda, a izdao je 17 studijskih albuma.

Foto: Luca Rossetti

Fondacija Andrea Bočeli je ponosna na partnerstvo sa neprofitnom organizacijom PLUS1, tako da će 1 euro od svake ulaznice otići za podršku “ABF obrazovnim projektima” na Haitiju, koji se bave osnaživanjem dece koja se nalaze u najugroženijim područjima te zemlje, nudeći im priliku da iskažu svoj pravi potencijal. Prodaja ulaznica za koncert Maestra Andrea Bočelija počinje 14. februara u 11 sati preko hrvatskog Eventim sistema.

Foto: Luca Rossetti