AKTUELNO

Vest da je preminuo glumac Marko Živić rastužilo je mnoge ljude u Srbiji. Imao je bogatu glumačku karijeru, koji je uspešno gradio kako na filmu, tako u pozorištu.

Marko Živić bio je stalni član Beogradskog dramskog pozorišta, gde je odigrao brojne predstave kao što su "Kad su cvetale tikve", "Ne igraj na Engleze", "Sviraj to ponovo, "Sem", "Let iznad kukavičjeg gnezda", "Delirijum tremens" i ostale.

Povodom smrti sjajnog glumca oglasila se i ova kulturna ustanova.

- Danas je u Beogradu preminuo prvak našeg pozorišta Marko Živić. Hvala mu za sve i večna mu slava. Dragi Marko, zauvek ćeš biti sa nama - stoji u objavi.

Povodom smrti Marka Živića oglasio se i direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević.

- Marko je plenio svojim šarmom i lakoćom žviljenja sa uvek nasmejanim dečackim izrazom lica. Ostale su divne uloge iza njega, ali nažalost i one brojne neostvarene u vremenu koje nije dočekao. Otišao je prerano i tiho, skromno kako je i živeo - rekao je Radivojević za Tanjug.

On je dodao da je Marko Živić bio uvek pažljiv, sa merom u komunikaciji da nekog ne uvredi, a istovremeno plemenit da svakom pomogne.

- Mnogo će nam Marko nedostajati. Svima u BDP, a verujem i kolegama i publici širom regiona, čuvaćemo zauvek uspomenu na našeg Marka - rekao je Radivojević.

Filmski, televizijski i pozorišni glumac Marko Živić preminuo je danas u Beogradu u 49 godini.

#Marko Živić