AKTUELNO

Danas se navršilo tačno tri godine otkako nas je napustila čuvena srpska glumica Milena Dravić (1940 - 2018).

Tim povodom, kraj njenog grobnog mesta u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju, gde počiva i njen partner, velikan Dragan Gaga Nikolić, okupili su se najbliži prijatelji i članovi porodice.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojčić

Oni su joj uz sveće i cveće odali počast, a sveštenik je održao opelo za pokoj duše legendarne glumice, koja je te 2018. preminula u 79. godini, posle teške bolesti.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojčić

Na pomenu je, između ostalih, viđena Milenina bratanica Verica Dravić, ali i glumica Branka Petrić...

Podsetimo, Milena Dravić igrala je u više od sto filmskih ostvarenja. Popularnost joj je donela saradnja sa Ljubišom Samardžićem, a na filmu je debitovala 1959. godine u ostvarenju "Vrata ostaju otvorena" Franitišeka Čapa. Široku popularnost i prvu "Zlatnu arenu" u Puli dobila je 1962. godine za ulogu u filmu "Prekobrojna" Branka Bauera. Velike uloge, koje su zauvek ispisale jugoslovensku kinematografiju, ostvarila je u filmovima: "Jutro", "Kozara", "Bitka na Neretvi", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Rad na određeno vreme", "Moj tata na određeno vreme", "Sekula se opet ženi", "Nije lako sa muškarcima" i "Zona Zamfirova". Poznata je još i kao učiteljica iz kultne serije "Priče iz Nepričave", Vera iz "Policajca sa Petlovog brda", zatim kao Vukosava Petrović i Spomenka iz TV-komedija "Pozorište u kući" i "Lud, zbunjen, normalan". Sa svojim trećim suprugom i kolegom Draganom Nikolićem je od 1972. do 1974. vodila popularni šou program "Obraz uz obraz".

Autor: D.T.

#Milena Dravić