AKTUELNO

Legendarni pevač napustio nas je 1. juna 2018. godine!

Sinan Sakić jedan je od najvećih pevača narodne muzike na ovim prostorima ikada, a da je živ danas bi, u sredu 13. oktobra, slavio svoj 65. rođendan.

Fanovi u velikom broju na ovaj dan na društvenim mrežama šeruju njegove fotografije i pesme, a ono što će sve oduševiti jeste i mural posvećen upravo njemu, napravljen na Dorćolu na kojem je pevač i živeo.

Foto: E-Stock, Pink.rs

Slavni Sinan na večni počinak ispraćen je 4. juna 2018., na muslimanskom groblju u Loznici, a sahrani je prisustvovalo više stotina ljudi i Sakićeve brojne kolege sa estrade.

Sinanov sin Alen sa prijateljima je ocu u čast napravio ovaj mural sa njegovim likom, i stihom iz Sakićeve pesme "Život da stane ne sme".

Foto: E-Stock/Dušan Stanojević, Konstantin Bačetić

Sinan je, podsetimo, primljen u Klinički centar u Beogradu 27. aprila 2018.

Nakon ispitivanja, lekari su ustanovili da mu je potrebna transplantacija jetre. Sinan je, na insistiranje supruge Sabine, 16. maja izveden iz Kliničkog centra, nakon čega je prebačen na privatnu kliniku, a onda su ga odveli kući gde su čekali na datum za transplataciju. Međutim, poziv nije dočekao.

Podsetimo, Sinan je 2017. godine imao operaciju ugradnje stentova u žučne kanale, ali su lekari iz Italije, Turske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske nakon redovnih pregleda ustanovili da to nije trajno rešenje, te da će morati na transplantaciju jetre.

Foto: Instagram.com

Autor: M.M.

#Sinan Sakić