AKTUELNO

Sunčani vikend koji je pred nama obeležiće manifestacija “Piknik u bašti” koja će po prvi put biti održana od 15. do 17. oktobra u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

Ovom manifestacijom će na najlepši način biti zatvorena sezona manifestacija u Botaničkoj bašti, u kojima su tokom leta uživali brojni Beograđani i njihovi gosti. Ulaznice po ceni od samo 800 dinara mogu se kupiti na prodajnim mestima i preko online servisa tickets.rs, a od 15. oktobra i na blagajni Botaničke bašte. Za posetioce kapije će biti otvorene 15. oktobra od 17h, a 16. i 17. oktobra od 14 časova.

Osim u bogatoj ponudi hrane, vina i piva, posetioci će svako veče uživati i u koncertima različitih muzičkih žanrova.

Po prvi put u zelenoj oazi u centru Beograda koncerte će održati Bojana Vunturišević 15. oktobra od 19h, u subotu od 17h nastupiće rock legenda Dejan Cukić, a poslednje veče “Piknika u bašti” će biti začinjeno čarobnim zvucima gudačkog kvarteta “Crystal Strings”.

Bojana Vunturišević se posebno raduje što će posle dužeg vremena nastupati, jer su ona i njeni muzičari željni živih nastupa i kontakta sa publikom. “Ono što je potpuna novina u ovoj fazi kada nastupam pod svojim imenom i prezimenom, je to da će ovog puta iza mene, posle sedam dugih godina, konačno stajati "klasičan" bend. Ovo "klasičan" stavljam pod navodnike iz prostog razloga jer smo zadržali i nešto od savremenih instrumenata za kojima će biti DJ MKDSL, pored njega tu je i moj dugogodišnji stage saputnik Ivan Mirković Bambi, ali i jedan od naših najboljih bubnjara Peđa Milutinović. Jako se radujem što je ulaskom Peđe u naš bend live izvodjenju moje muzike udahnut život i novi život.” izjavila je Bojana.

Foto: Promo/Jelena Janković

Dejan Cukić će svoj nastup prilagoditi ambijentu Botaničke bašte, tako da će održati akustični koncert i svoje brojne hitove izvoditi sa klaviristom Draganom Mitićem sa kojim scenu deli već 40 godina. Koncerti Dejana Cukića su poznati po neverovatnoj energiji koju Cukić nesebično deli sa publikom, a retko ko može da se pohvali sa toliko bezvremenskih hitova kao što su: “Ja bih da pevam”, “Letnje kiše”, “Mokre ulice”, “Julija”, “Nebo jedino zna”, “Stranac u Beogradu”, “Dolazi tiho”.

Foto: Promo/Privatna arhiva

Gudački kvartet “Crystal Strings”, sastavljen od profesionalnih, školovanih muzičara, će tokom poslednje večeri “Piknika u bašti” izvoditi hitove klasične, pop, rock, filmske i nacionalne muzike.

Foto: Promo/Privatna arhiva

Botanička bašta će tokom tri dana biti pretvorena u veliku piknik zonu u centru grada, a organizatori će obezbediti sve što je potrebno za maksimalno uživanje.

#Botanička bašta

#Piknik u bašti