AKTUELNO

Jedna od najlepših vinsko-muzičkih manifestacija Wine Garden će, po treći put, biti održana u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ 12. i 13 juna od 13 do 21 h.

Botanička bašta se prostire na preko pet hektara površine i biće podeljena na muzičke zone u kojima će se od 13 do 21h održavati akustični koncerti koji će upotpuniti uživanje u prirodi, vinu i gastronomskim specijalitetima.

Kod Staklene bašte akustični bendovi će svirati džez, bossa nova obrade popularnih pesama, gipsy-swing muziku, evergreen hitove, a u drugim delovima bašte ulični svirači će izvoditi francuske šansone, stranu i domaću pop muziku.

Foto: Foto/Ivana Čutura

Na trgu kod fontane će se igrati swing i rockabilly, a svoje umeće će pokazati kostimirani plesači plesne škole Swing n Roll, koji će animirati posetioce da zaigraju sa njima.

Pored šetačkih staza kroz celu baštu će biti postavljeni štandovi sa bogatim izborom vina koja će predstaviti 46 vinarija iz Srbije, specijalni gosti će biti i vinarije iz Italije, Španije, Francuske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i po prvi put u Srbiji biće predstavljena vina iz Moldavije.

Kako bi užitak u degustacijama vina bio potpun na ulazu će posetioci moći da se iznajme staklene vinske čaše, a depozit se vraća po povratku neoštećene čaše.

Degustacije svih vina će biti besplatne, a posetioci će omiljene etikete moći i da kupe.

Foto: Foto/Ivana Čutura

Osim odlične ponude vina posetioce će svojim gurmanlucima počastiti i domaći proizvođači sireva i raznih delikatesa, a da piknik bude potpun i zadovolji ukuse cele porodice moći će da se kupe i burgeri, peciva, sendviči, sve vrste pića, kao i ručno pravljeni sladoledi i slatkiši.

Na velikim zelenim površinama Botaničke bašte će biti postavljeni lejzi begovi i ćebići za sedenje, čemu se posebno raduju deca.

Štandovi sa vinima i drugim proizvodima će biti raspoređeni na propisanoj udaljenosti, tako da će biti ispoštovane sve epidemiološke mere i zdravstvena bezbednost posetilaca.

Foto: Foto/Ivana Čutura

Organizatori će obezbediti i sudove za selektovanje reciklažnog i drugog otpada, kako bi Botanička bašta posle manifestacije ostala uredna i čista.

Zbog maksimalnog ugođaja i epidemioloških mera broj karata je ograničen, tako da je na biletarnici Botaničke bašte i preko ticket servisa Tickets.rs i Gigs Tix ostao još mali broj karata.

Foto: Foto/Ivana Čutura

Cena ulaznice je 800 dinara, a podrazumeva jednokratno neograničeno vreme boravka u Botaničkoj bašti i besplatne degustacije vina i drugih proizvoda koji će se naći u ponudi. Za decu do 12 godina ulaz je besplatan.

Više informacija se može pronaći na sajtu www.winegarden.rs i facebook stranici winegardenbelgrade.

#Botanička bašta

#Vino

#vikend