AKTUELNO

Na osnovu Preporuke Ministarstva kulture i informisanja da biblioteke, arhivi, muzeji i galerije nastave rad uz striktno poštovanje preventivnih mera zaštite od širenja zarazne bolesti COVID-19, Istorijski muzej Srbije će od petka 24. aprila biti otvorena muzejska suvenirnica.

Muzejska suvenirnica će biti otvorena od ponedeljka do petka u periodu od 12 do 16 časova, a u njoj će zainteresovani građani biti u prilici da kupe i najnovija muzejska izdanja, koja su izašla iz štampe u proteklih par meseci: „Topčider – Dvor kneza Miloša Obrenovića”, „Apostol Srba – Portreti i ikone Svetog Save Srpskog”, „Kneginja Jelisaveta Karađorđević – Preci i potomci” i „Moja sestra kraljica Draga”.

Muzej neće biti otvoren u petak 1. maja zbog obeležavanja Međunarodnog praznika rada.

Foto: Istorijski muzej Srbije

Tokom maja meseca, sa daljim slabljenjem pretnje od koronavirusa i ublažavanjem mera nadležnih organa, za posetioce će biti dostupna i izložba „Kraljevi i svetitelji srpski”, posvećena najznačajnijoj srpskoj srednjovekovnoj dinastiji Nemanjić, a o čemu će javnost biti blagovremeno informisana.

Podsećamo, Istorijski muzej Srbije je tokom vanrednog stanja preko sajta i društvenih mreža besplatno ponudio svoja brojna izdanja u digitalnom formatu, a preko muzejskog jutjub kanala i video materijale o prethodnoj izložbi „Kraj Velikog rata 1917–1918.” i predstojećoj „Kraljevi i svetitelji srpski”.

Takođe, zainteresovani građani mogu da zavire u depoe i zbirke Istorijskog muzeja Srbije i upoznaju se sa muzejskim predmetima putem Pretraživača kulturnog nasleđa Ministarstva kulture i informisanja (kultura.srb).

#Istorijski muzej Srbije

<
'