AKTUELNO

Međunarodni sajam knjiga u Beogradu, 64. po redu, otvoren je večeras u hali 2, a trajaće do 27. okrobra.

Književnik i predsednik Udruženja književnika Srbije Milovan Vitezović otvorio je večeras Beogradski sajam knjiga, na kojem će svoja izdanja predstaviti 500 izlagača, a počasni gost ove godine je Egipat. Vitezović je rekao da Srbija ove godine proslavlja osam vekova autokefalnosti SPC i da je Sajam knjiga kruna te proslave.

Foto: Printscreen Instagram/feng_shui_institut_sd

-Prema istraživanjima u svetu, postoji 5.000 srpskih srednjevekovnih spisa i mi ćemo zatražiti njihov povraćaj u maticu. Jednog dana izložićemo te spise, makar sagradili posebnu halu za to - rekao je Vitezović i otvorio ovogodišnji Sajam knjiga. U ime zemlje pocasnog gosta govorio je direktor Međunarodnog sajma knjiga u Kairu, Haitam Al Haj Ali.

Kapije sajma za posetioce otvorene su danas u 10 sati, a pod sloganom "Pismo=glava" sve do 27. oktobra u programima Sajma knjiga predstaviće se 500 direktnih izdavača, od kojih 60 dolazi iz inostranstva.

Tokom osam dana posetioci Beogradskog sajma moći će da sagledaju aktuelnu domaću izdavačku produkciju, a ljubitelji knjige moći će da prisustvuju mnogim tribinama i promocijama novih i vrednih izdanja.

Pored predstavljanja egipatskih autora i nekoliko tematskih izložbi, biće organizovano na desetine tribinskih programa. Neki od naših najboljih pisaca i književnih kritičara zameniće mesta, a slavni filmski reditelji govoriće o svom odnosu prema književnosti. Velika pažnja biće usmerena na život i delo Danila Kiša, Milorada Pavića i Oskara Daviča, čije godišnjice smrti obeležavamo tokom cele godine.

Na Sajmu knjiga u Beogradu, osim izdavača iz Srbije, učestvuju i izdavači iz Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, Maroka, Alžira, Tunisa, Nemačke, Belorusije, Švajcarske i Albanije. U izložbenom programu učestvovaće Slovačka.

'Feng Shui Intitut Sandra Drinčić' i ove godine na Sajmu knjiga

Centar za obrazovanje ,Feng Shui Institut Sandra Drinčić’ svake godine u planu i programu svog poslovanja, kao neizostavnu tačku ima učešće u okviru ove manifestacije.

Venčanje prvog dana Sajma

Spisateljica Vesna Dedić je na svom Instagram profilu objavila da se prvog dana Sajma knjiga dogodila jedna veoma lepa i nesvakidašnja stvar, a to je da se jedan mladi par venčao.

Pojedinačna cena ulaznice na Sajam je 250 dinara, dok je cena za grupne posete 150 dinara.

#sajam knjiga

'