AKTUELNO

Italijanska elita nije propustila priliku da se nađe na otvaranju!

Muzej Nikole Tesle zvanično je otvorio svoju, najveću do sada, izložbu u inostranstvu i to u Milanu.

Na premijeri, za medije, zvanično otvaranje je 5. oktobra bili su prisutni ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić, srpski konzul u Milanu Radmila Selaković, direktorka Muzeja Nikole Tesle Ivona Jevtić, predstavnici diplomatskog kora, ugledni ljudi u Italiji i predstavnici medija.

Foto: Pink.rs.

Na samom otvaranju izložbe Ivona Jevtić pored pozdrava prisutnima nije propustila priliku da ukaže na srpsko poreklo Nikole Tesle, a njenu izjavu da je Tesla Srbin preneli su svi italijanski mediji.

Direktorka Muzeja uručila je prigodan poklon ambasadoru Srbije i istakla veliku važnost ove izložbe, pre svega kako je rekla da bi Italija i čitav svet čuo odakle je Nikola Tesla, šta je radio i čime to Muzej Nikole Tesle ima da se pohvali.

Foto: Pink.rs.

Ona je istakla da je ovo prilika i da se unapredi i onako već dobra saradnja dve zemlje Italije i Srbije koja je, kako je rekla, na najvišem nivou u istoriji zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Mnogi mediji želeli su izjavu Ivone Jevtić koju su predstavili kao najboljeg ambasadora lika i dela Nikole Tesle, a svi su počinjali s pitanjem: "Da li je Tesla zaista Srbin?"

Foto: Pink.rs.

Ambasador Srbije u Italiji Goran Aleksić obratio se okupljenima i zahvalio im se što su se odazvali u velikom broju.

Foto: Pink.rs.

Izložba Muzeja Nikole Tesle biće otvorena sve do 29. marta 2020 godine.

Foto: Pink.rs.

Autor: Pink.rs

#Italija

#Muzej Nikole Tesle

#Nikola Tesla

'