AKTUELNO

Novi Sad pokazao svoje gostoprimstvo.

Muzej Nikole Tesele danas je u Kulturnom centru Novog Sada, u gradu koji je proglašen za Evropsku prestonicu Evrope 2021. godine gde će Muzej Nikole Tesle imati priliku da pokaže svoju postavku i delatnost na domaćem terenu

Foto: Promo.

Zahvaljujući odličnoj saradnji Grada Beograda i Grada Novog Sada, kao i vrhunskom gostoprimstvu od strane gradonačelnika Novoga Sada gospodina Miloša Vučevića danas smo ovde i pokušaćemo da lik i delo našeg Nikole Tesle u što boljem svetlu predstavimo - kaže direktorka muzeja Nikola Tesla Ivona Jevtić.

Foto: Promo.

Muzej Nikole Tesle je već nekoliko godina jedan od najposećenijih muzeja u Srbiji. Osim stalne postavke, svoju delatnost je preneo i izvan okvira institucije upravo više nego uspešnim gostujućim izložbama u zemlji i svetu.

Posle sjajnih izložbi u Kini, Japanu i Kipru, oni su danas gosti u Kulturnom centru Novog Sada, te ističu da im je velika čast što imaju priliku da prikažu jednu od izložbi u gradu koji će,  biti Evropska prestonica kulture 2021. godine.

Foto: Promo.

Kada govorimo o Nikoli Tesli moramo imati u vidu tri osnovna uticaja koja su oblikovala njegov život i njegovu ličnost, a to su: Njegovo detinjstvo i odrastanje u Lici i uticaj koji je njegova porodica ostavila na njega. Zatim evropsko obrazovanje koje je dobio tokom studija. Pragmatični svet biznisa Amerike koji mu je dopustio da ostvari svoje velike ideje - kaže direktorka muzeja i dodaje:

Foto: Promo.

Upravo zbog svega navedenog je i deo ove izložbe, a koju prate uvek atraktivni eksponati i radni modeli, posvećen poreklu, duhovnim i moralnim uticajima koje je Nikola Tesla dobio u najranijem dobu svog života, a koji su ostavili snažan pečat njegovoj ličnosti.Još jednom želim da se iskreno zahvalim, a u svoje lično ime i u ime Muzeja Nikole Tesle na pozivu i gostoprimstvu Kulturnom centru Novog Sada i gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću.

Pink.rs

#muzej

'