AKTUELNO

Kako ističe Li Mančang, u okviru inicijative dve zemlje i vlade "Jedan pojas jedan put", mnogo kompanija radi i traži nove projekte, koji su u interesu Srbije i Kine.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaje se danas u Nišu sa predstavnicima kompanija Ziđin i Nevsun, a ambasador Kine u Srbiji Li Mančang kaže da će to, pre svega, biti prijateljski razgovor, tokom kojeg će rukovodstvo Ziđina predstaviti srpskom predsedniku detaljniji plan o ulaganju u RTB Bor.

Kompamija Ziđin izabrana je za strateškog partnera za RTB Bor, dok Nevsun sprovodi geološka istraživanja u okviru projekta Timok kod Bora.

- Pre deset dana predsednik kompanije Ziđin je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Kini. Sada je predsednik kompanije došao u Srbiju i Bor da još jednom, na licu mesta, vidi kako će ići dalje, da napravi detaljniji plan, pa će, verovatno, o tom planu obavestiti predsednika Vučića, kako bi dobio njegovu snažnu podršku - rekao je Li.

Foto: Tanjug

Istakao je da je rukovodstvo Srbije, pre pet godina, odmah prihvatilo i podržalo inicijativu "Jedan pojas jedan put", koju je pokrenuo kienski predsednik Si Đinping.

Dodaje da je u okviru te inicijative dve zemlje i vlade, kao i mnogo kompanija zajedno rade i traže nove projekte, koji su u interesu Srbije i Kine.

- Visoko cenimo i zahvaljujemo Vladi Srbije i predsedniku Vučiću što podržavaju i sarađuju sa Kinom u okviru ove inicijative - rekao je Li.

#Aleksandar Vučić

#Kina

#Li Mančang

'