AKTUELNO

- Žuti kreteni koji su vladali državom od 2000. do 2012. godine. napravili su sve moguće preduslove da danas Tači, Haradinaj, Pacoli, Veselji, glume državu. Oni su omogućili sve to - rekao je za NOVO JUTRO Dragan J. Vučićević, glavni i odgovorni urednik dnevnog lista "Informer".

- Saopštenje kosovske policije koje je izdato juče posle podne govori sve o kosovskoj državi. To zapravo nije nikakva država, to je jedna imitacija, nekakva loša kopija nečega što bi možda trebalo da u nečijoj ludačkoj glavi bude država. Videli ste, kosovska policija je juče saopštila da nije bilo nikakvih incidenata na KiM. A mi smo svi svojim očima videli šta se dešavalo na tom magistralnom putu koji vodi od Kosovske Mitrovice ka selu Banje - rekao je Vučićević.

On je podsetio da su albanski ekstrmisti blokirali svih pet putnih pravaca ka tom selu, palili lomače, otvoreno pretili, gađali su srpske novinare.

- Niko ne pita gde je juče bio EULEKS. Od tog “genija” koga je na Kosovo doveo “genije” Borko Stefanović, i onaj Vuk pozerac Jeremić. Njihov posao je nadziru takve stvari. Da omoguće slobodu kretanja svakom građaninu Srbije, svakom građaninu koji živi na Kosovu i koji ne živi na Kosovu, a naročito predsedniku Srbije. Posta je bila odobrena. Odobrili su je predstavnici takozvane vlasti lažne države Kosovo, na nagovor, kako je sam Bedžet Pacoli rekao pritisaka sa zapada - rekao je Vučićević.

Kako kaže, ako govorimo o poseti predsednika Vučića KiM, onda svako normalan u Srbiji mora da bude ponosan na tu posetu.

- Konačno je neko otišao u južnu pokrajinu i rekao našim sunarodnicima istinu. Do sada uši Srba na Kosovu nisu navikle na istinu. Najčešće su se junačili u predizbornim kampanjama. Interesantna je paralela koju je juče napravio predsednik Vučić u svom govoru. On je pomenuo pokojnog predsednika Slobodana Miloševića i njegov skup i govor na Gazimestanu. Mi smo tada 1989.godine, održali jedan od najvećih političkih skupova u istoriji. Pevala se pesma “ Ko to kaže, ko to laže Srbija je mala…tri puta ratovala”, posle toga smo još nekoliko puta ratovali i nažalost izgubili - rekao je Vučićević.

Kako kaže, izgubili smo pre svega, zbog žutih kretena koji su vladali državom od 2000. do 2012. godine.

- Napravili su sve moguće preduslove da danas Tači, Haradinaj, Pacoli, Veselji, glume državu. Oni su omogućili sve to. Prstom nisu mrdnuli 2004. godine, prstom nisu mrdnuli kada se desio pogrom na Kosovu., 2008. godine, su groznom politikom i međusobnim svađanjem u Beogradu omogućili da se proglasi nezavisnost Kosova, nakon toga su postavili granicu na Brnjaku i Jarinju, pa su odustali od Kosova u UN - rekao je Vučićević.

On je rekao da ako je neko kriv za to gde se danas nalaze Srbi sa Kosova, gde se danas nalazi južna srpska pokrajina, onda su kako kaže krivi politički imbecili koji su vladali ovom zemljom od 2000. do 2012. godine.

- Lagali su, obmanjivali narod, doveli su čitavu Srbiju i narod u ovu situaciju. Iz koje jedino politička pamet može da nam u ovom trenutku obezbedi da sačuvamo nešto na KiM. Ni Veselji i Haradinaj ni bilo ko na Kosovu, ne bi preduzeo ništa od ovoga juče da nije imao podršku sa zapada. Iza ovoga što se juče dogodilo, stoji NATO, EU i SAD, dakle, to je potpuno jasno. Zato što su želeli da pokažu da šiptarska vlast takozvane lažne države Kosovo, zapravo kontroliše nešto na Kosovu - rekao je Vučićević.

Kako kaže, juče u toku preganjanja oko dolaska Vučića u selo Banje, oficiri KFOR-a ponudili su Vučiću helikopter, na šta je on pristao, da bi nakon nekoliko minuta komandant KFOR-a rekao, kako kaže, da nisu dobili dozvolu iz Napulja.

- O tome se ovde radi i nemojte da se lažemo. Ovo ima presudne veze sa onima koji pokušavaju da otmu Srbiji Kosovo i nažalost u tome su dobrim delom uspeli, upravo zahvaljujući onima koji su doveli do toga - rekao je Vučićević.

#Dragan J. Vučićević

#Kosovo i Metohija

'