AKTUELNO

Da li će odnosi između Srbije i Hrvatske ikada biti dobri govorili su za Pink predsednik Udruženja "Krajišnik" Mile Bosnić i direktor Dokumentaciono informacionog centra "Veritas" Savo Štrbac.

- Prošle godine Tompsonu je zbog tog pokliča “Za dom spremni” pokrenuta prekršajna prijava u Slunju, da bi ga sad u maju oslobodili, uz obrazloženje da on tim pokličom ne poziva na mržnju i glavni dokaz je da je pesma snimnjena u toku rata kada ih je trebalo objediniti u borbi - rekao je Štrbac.

Kako kaže, sa pozicije Hrvatske ali i njegove kao izvođača to je normalno, ali sa naše strane to je strašno.

Foto: TvPink Printscreen

- Da čak izbegnemo priču o brojkama, nema veze, to je planiran zločin urađen na monstruozan način. Za mene je to zamračena svest i mrznja - rekao je Mile Bosnić, predsednik Udruženja "Krajišnik".

Kako kaže, istorijska je istina da naša konstitutivnost seže od vojne Krajine, još iz Austrijske carevine.- Mi smo dobili prava od austrijskog cara. Platili smo tu zemlju krvlju i novcem, preko zajedničke države Slovenaca, Hrvata i Srba, pa preko anit-fašizma - rekao je Bosnić.

Foto: TvPink Printscreen

Kako kaže, oni se sada rugaju, slave etničko čišćenje, to nazivaju borbom za oslobođenje.

- Od kada predsednik Vučić zajedno sa predsednikom Dodikom vraća nam malo samopoštivanje, pokazuje da konačno država SRbija pokušava da se bori za tu istinu - rekao je Bosnić.

#Hrvatska

#Oluja

#Zločin

'