AKTUELNO

Samo 58 od 123 člana Glavnog odbora Dveri podržalo ulazak u Savez za Srbiju. Obradović na silu potpisao odluku o pristupanju. Opravdanje mu bilo da je to savez, a ne koalicija?!

Lider Dveri, Boško Obradović, kojeg mnogi nazivaju ljotićevcem, poništio je odluku Glavnog odbora svoje stranke da bi bukvalno na silu ušao u Savez za Srbiju Dragana Đilasa.

Obradović je u subotu uveče potpisao odluku o ulasku u koaliciju iako su članovi Glavnog odbora Dveri prethodno većinski bili protiv neprincipijelnog dila sa Đilasom.

Foto: Tanjug

Čak 30 bilo protiv

Po statutu Dveri, bilo je potrebno da za ulazak u savez glasa najmanje 62 od 123 člana GO. Znajući da nema većinu, Obradović je odmah na početku sednice održane u Čačku izbacio tri člana GO, da bi mu za natpolovičnu većinu trebalo 60 glasova.

- I tu se, međutim, preračunao jer je na kraju za odluku o pristupanju Đilasovom savezu glasalo samo 58 članova Glavnog odbora! Čak 30 je bilo protiv, a pet se uzdržalo od glasanja, čime je faktički odlučeno da Dveri ne ulaze u Savez za Srbiju. Onda je Boško prosto potpisao odluku o pristupanju uz potpuno suludo objašnjenje da Savez za Srbiju nije koalicija i da nije potrebna natpolovična većina. Svi su bili zgroženi ovakvim ponašanjem, a naročito saopštenjem koje je potom usledilo u kom nema nijedne reči o svemu što se zaista dešavalo na sednici Glavnog odbora - prenosi sagovornik medija, visoki funkcioner Dveri.

Sam Obradović licemerno je juče ocenio da je to krupna odluka za Dveri koju nisu ni brzo ni lako doneli (!?).

Foto: Tanjug

- Ocenili smo da je prioritet stvaranje jedinstvene opozicione kolone jer je to jedini način da se izborimo za smenu ove nakaradne vlasti. Dveri će biti među osnivačima Saveza za Srbiju, ali će zadržati i svoju autonomiju u delovanju jer mi od svog identiteta nećemo odstupiti - rekao je on, nijednom rečju ne pominjući svoje gaženje statuta i odluka većine funkcionera stranke.

Na drugoj strani, predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić kaže da nikoga ne treba da čudi ova koalicija na silu jer obojicu vezuje silna lova!

- Videla žaba da se konj potkiva, pa i ona digla nogu. Ne treba da čudi to što i odluku sopstvenog Glavnog odbora falsifikuje kako bi se dokopao savezništva sa Đilasom jer i jednog i drugog spaja samo jedna ideologija, a to je novac. Obradović u Đilasu vidi učitelja koji će ga naučiti svim trikovima pomoću kojih pljačka narod - podvlači Glišić.

Foto: Printscreen Youtube

Duguje objašnjenja

Direktor agencije "Faktor plus" Vladimir Pejić navodi da Obradović duguje objašnjenje i svom članstvu i svojim biračima zbog ovog slučaja.

Obradovićeva procena je da je i za njega i za Dveri veoma korisno da budu deo Saveza za Srbiju Dragana Đilasa. S druge strane, njegovi članovi su dosledni politici Dveri i ne žele da mešaju svoju politiku sa Đilasovim savezom i strankama koje ga čine. Ono što je meni simptomatično jeste da su gotovo svi mediji samo preneli saopštenje Dveri, bez informacije o preglasavanju i kako je do te odluke došlo. Obradović duguje objašnjenje na prvom mestu svojim članovima, a potom i javnosti i onima koji su glasali za njega - zaključuje Pejić.

Za žurku dao pola miliona dinara

Dveri, koje koriste svaku moguću priliku da istaknu kako dele sudbinu osiromašenog i napaćenog naroda, priredile su proslavu svog 18. "rođendana" u jednom od najekskluzivnijih prestoničkih lokala i za tu svrhu samo na piće spiskale pola miliona dinara!Gosti nisu morali ništa da plaćaju jer je sve troškove snosila stranka, a konačni račun u koji je Informer imao uvid, pokazao je ceh od čak 501.696 dinara. Pila su se, između ostalog, i skupa vina, točen je najbolji viski, a masovno se naručivao i koktel 'seks na plaži'.

Boško u kampanji govorio da je Đilas lopov i štetočina!

Koliko se Boško Obradović okreće "kako vetar duva", najbolje pokazuje činjenica da je pre samo četiri meseca, u kampanji za beogradske izbore, svog današnjeg partnera i velikog prijatelja Dragana Đilasa nazivao štetočinom!

U jednom od predizbornih spotova Dveri su optužile Đilasa za korupciju u vezi sa gradnjom Mosta na Adi. Da stvar bude još luđa, čitavu kampanju vodili su pod sloganom "Da ovi odu, a da se oni ne vrate". To im, očigledno, nije bilo prepreka da svega pola godine kasnije naprave koaliciju upravo s "onima".

#Boško Obradović

#Dragan Đilas

'