AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Hašim Tači sastali su se danas na novoj rundi razgovora u Briselu, na poziv šefice diplomatije EU Federike Mogerini.

Predsednik Vučić i šefica diplomatije Federika Mogerini sastali su se danas popodne, u zgradi Evropske službe za spoljne poslove ( EEAS) u Briselu, na bilateralnom razgovoru, koji je prethodio trojnom sastanku sa Hašimom Tačijem, a nakon tog sastanka predsednik Srbije obratio se medijima rekavši sledeće:

- Imali smo razgovore od jutros. Postigli smo nekoliko stvari koje su važne za Srbe na KiM. Dogovorili smo da sve mora da se rešava u miru, garantujući bezbednost građana. To je važna stvar za građane, posebno one na Kosovu i Metohiji - istakao je Vučić.

- Naš interes je da sačuvamo nacionalne interese, ali i naš narod, tako da mu se ne dogodi ono što se 90-tih događalo našim sunarodnicima, i zato nastojimo da se pronađe kompromisno rešenje - naglašava Vučić.

Foto: Tanjug

- Razgovarali smo i o pokušaju da se usredsredimo na dijalog. Mi smo danas otvoreno razgovarali o mnogim pitanjima, nisam preterani optimista, ali smo ih otvorili. Želimo da pokušamo da pronađemo rešenje i da nastavimo da razgovaramo. Bez obzira na sve folirante i kibicere koji gledaju šta će ko da radi, mi ćemo nastaviti da radimo - kazao je Vučić.

On dodaje da će nastaviti da radi bez obzira na folirante koji nikada ništa nisu pokušali da urade.

- Treba da uradimo nešto ni iz čega što nam je ostavljeno. Danas nemamo ništa, a ništa smo imali i 1999. i 2011. godine - rekao je predsednik Srbije i dodao da će odluka biti doneta uz saglasnost naroda i da pre toga ništa neće biti potpisano.

- Neću ništa potpisivati, već ćemo ići pred narod. Niko ne treba da se plaši samovlašća i donošenja odluka bez podrške naroda - istakao je predsednik Srbije.

Kako kaže, Srbija se bori da ima nešto, a ne ništa.

- Boriću se za normalnu budućnost Srbije, regiona, za najveći rast koji u prvih pet meseci Srbija ima u regionu, iako su svi lažni eksperti i politički protivnici govorili da ćemo imati najmanji rast. Opet imamo najveći mogući rast - naglasio je Vučić i poručio onima koji kritikuju - ako neko može da se više bori, neka preuzme odmah, a da ne drži pridike onima koji rade.

Vučić se zahvalio i ljudima u Srbiji i naglasio da su i ljudi u EU bili korektni.

#Aleksandar Vučić

#Brisel

'