AKTUELNO

Novi gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, izjavio je danas da će se truditi da srpska prestonica bude lepši, bolji i zdraviji grad.

On je, u intervjuu za Javni servis, naveo da je "blago nervozan" zbog svih obaveza koje su pred njim, ali da će se truditi da ih uskladi, i istakao da će mu obaveze u Gradu biti na prvom mestu.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić je rekao da se nakon današnje sednice Skupštine Grada upoznao sa ljudima koji su ostali u kabinetu u Starom dvoru.

- Ja sam čovek koji nije bio u politici. Bio sam na prvoj sednici Skupštine i sada na drugoj. Rekao sam da je to jako težak posao. Delovalo je vrlo kompleksno, nije lako baviti se politikom - rekao je Radojičić.

Radojičić, koji će morati da napusti mesto direktora Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj, ističe da će se truditi da na najbolji moguči način uskladi rad sa pacijentima.

- Trudiću se da nađem vreme, iako će mi obaveze u gradu biti na prvom mestu. Ministar zdravlja Zlatibor Loncar će doneti odluku o zameni u Tiršovoj. Trudiću se da i dalje utičem na pozitivan razvoj klinike - rekao je Radojičić.

Na pitanje kako će mu izgledati prvi radni dan, Radojičić je rekao da u petak ima raspored koji po obavezama odgovara trodnevnom rasporedu.

- Blago sam nervozan zbog obaveza koje me čekaju, ali organizovaću se - kaže gradonačelnik. On smatra da je najveći problem Beograda to što nije dovoljno čist. Beograd mora da bude čistiji, "makar kao Tiršova u kojoj sam se mnogo brinuo o higijeni - rekao je Radojičić.

Cilj mu je, kako kaže, lepši, bolji i zdraviji grad sa realizovanim projektima koji su započeti. U timu će, pored Gorana Vesića čije iskustvo izuzetno ceni, biti i ljudi koji će se razumeti u oblasti u kojima on nije ekspert.

- Članovi mog tima moraju znati oblasti koje ne znam i moraće da mi ih objasne tako da ih razumem - rekao je Radojičić.

#Zoran Radojičić

'