AKTUELNO

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je danas da je grad preuzeo nadležnost nad sportskim centrom Voždovac i najavio je da će bazen biti rekonstruisan.

On je novinarima u Skupštini Grada Beograda, Šapić je kazao da su sportski centri prevelika opterećenja za opštine posebno ako su tu bazeni.

"Taj bazen je bio Partizanov 20 i nešto godina, nakupili se dugovi, začepilo se, ništa se nije menjalo, rađeno je par rekonstrukcija i na kraju je zatvoren bazen", rekao je Šapić.

Dodoa je da je grad preuzeo nadležnost jer opština Voždovac nije bila u situaciji, kako je rekao, niti je sada niti će biti u situaciji da uđe u ozbiljno investiranje, renoviranje i privođenje nameni tog sportskog centra.

"Ja sam to najavio da ćemo prebaciti na grad. Sad kako se to pravno - formalno radi - praktično se otvara novo preduzeće na grad. Tako da ta dva koja postoje - jedno je staro, drugo je novo kojim rukovodi grad Beograd. Mislim da smo postavili istog direktora koji je bio, da rukovodi tim. Mi smo već uveliko u izradi projekta", kazao je Šapić.

Naveo je da se za taj sportski centar primenjuje isti ili sličan sistem po kome su još neki sportski centri u glavnom gradu.

Autor: Marija Radić