AKTUELNO

Upravljački tim za uspostavljanje Zajednice srpskih opština sastao se danas sa gradonačelnicima opština sa severa i dekanom Pravnog fakulteta univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici i dogovorili angažovanje njihovih stručnjaka na izradi nacrta Statuta ZSO.

Iz Upravljačkog tima je saopšteno, da je na sastanku dogovoreno da te opštine kao i Pravni fakultet angažuju svoje pravne stručnjake kako bi pružili ekspertsku pomoć pri izradi nacrta Statuta ZSO, a dogovorena je i materijalno-tehnička podrška odnosno obezbedjivanja prostorija, kancelarijske opreme i drugih sredstava za rad.

Upravljački tim je danas održao i prvi sastanak sa pravnim stručnjacima za oblast lokalne samouprave koje su delegirale četiri opštine sa severa i Pravni fakultet u Kosovskoj Mitrovici.

Na sastanku je bilo reči o načinu rada, organizaciji i drugim stručnim pitanjima u vezi sa izradom nacrta Statuta ZSO.

Navedeno je da će Upravljački tim, svoj rad zasnivati isključivo na dogovorima postignutim tokom briselskog dijaloga Beograda i Prištine, uz ;uvažavanje Evropske povelje o lokalnoj samoupravi i drugih demokratskih evropskih principa i vrednosti u ovoj oblasti.

U skladu sa definisanim delokrugom i mandatom rada, Upravljački tim će se u daljem radu konsultovati i sa predstavnicima OEBS-a, kao i nadležnom instancom institucija u Prištini, piše u saopštenju.

#Stručnjaci

#ZSO

#pravni fakultet

'