AKTUELNO

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je danas da Nenad Rašić, ministar Aljbina Kurtija, nema kapacitete da se uključi u pisanje Nacrta Statuta Zajednice srpskih opština.

- Antisrpski ministar Nenad Rašić ne zastupa nikog drugog do svog gazdu Aljbina Kurtija i sve radi na štetu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i zato nema nikakve ni moralne ni intelektualne kapacitete da se uključi u pisanje Nacrta Statua Zajednice srpskih opština - poručio je Petković.

On naglašava da je reč o najobičnijem triku Aljbina Kurtija, koji je više puta decidno priznao da ne želi da formira ZSO.

- I sada potura svog podobnog ministra Rašića da tobože piše nekakav Statut u ime srpske zajednice, samo da bi dodatno zamazao oči međunarodnoj zajednici, ali na njegove podvale niko ne naseda! Pošto je Rašić više puta javno ismevao ZSO i predlagao da se umesto njega formira udruženje dživdžana, on i njegov gazda Kurti, zajedno sa njihovim Radoicom Radomirovićem mogu da budu nadležni jedino za vrapce, ako ih i oni hoće, a brigu o Srbima vode oni kojima je do srpskog naroda jedino i istinski stalo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem - istakao je Petković.

Foto: Kancelarija za KiM

Direktor Kancelarije za KiM je rekao da postoji Nacrt Statuta ZSO koji je izradio Upravljački tim u skladu sa Briselskim sporazumom, a od prošle godine na stolu je i Nacrt Statuta EU za koji je Beograd rekao da je dobra osnova kako bi se što pre došlo do formiranja ZSO.

- To što Rašić sada nudi je direktni napad na Nacrt Statuta EU i nastavak Kuritjevih trikova za potkopavanje i poništavanje dogovora u Briselu. Ni Kurti koji svakodnevno progoni i teroriše Srbe, ni njegovi podobni Srbi koji su snimljeni kako se drogiraju i pale automobile srpskom narodu, nisu ni sposobni ni ovlašćeni da se bave izradom dokumenta koji je od životne važnosti za ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i njihovu bezbednost - rekao je Petković, i zaključio:

- Ovakve predstave možda mogu da prihvate oni koji su konzumenti sredstava koje Radomirović i drugi podobni Kurtijevi Srbi koriste, a postavlja se i pitanje pod kakvim je ili čijim uticajem Rašić uopšte i dao izjavu da je spreman da se uključi u pisanje krovnog dokumenta za formiranje ZSO.

Autor: Aleksandra Aras