AKTUELNO

Dok se Vučić bori u nemogućim uslovima, sa nemogućim pritiscima, da sačuva nezavisnost Srbije, za šta mu kapu skida ceo svet, lopovčina koja se odaziva na Dragan Đilas, bori se isključivo za svoj džep, rekla je Milica Nikolić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

- I dok je sa Vučićem Srbija ekonomski jaka zemlja koja gleda svoja posla, sa Đilasom Srbija ne bi postojala - kazala je nikolić i dodala:

- Pokazao je građanima Srbije za onih nesrećnih 12 godina njegove vlasti, kako to izgleda. Dok je nemilosrdno gulio kožu sa leđa narodu, a punio svoje račune, širom sveta, pred očima nam je Srbija nestajala.

Prema njenim rečima, pola miliona ljudi je bilo na ulici, fabrike zatvorene, nula kilometara pruga, puteva, a još veća nula kada su u pitanju zdravstveni ili školski objekti.

- Teritorija zemlje raskomadana, vojska uništena, privreda ne postoji, na računu Srbije 70 miliona, u junu 2012., nedovoljno da se isplate plate i penzije, a 619 miliona na njegovom računu. Tako je izgledala Srbija sa Đilasom. Takvu nam je ostavio - rekla je Nikolić i istakla:

- I kada su mu propale sve fore i fazoni kojima pokušava da prevari građane Srbije da bi bez narodne volje došao na vlast ponovo, baca se u očaj.

- Pa, ceo svet odaje priznanje Vučićevoj spoljnoj politici, kako uspeva da od male zemlje napravi zemlju lidera i glas razuma, kako uspeva da sačuva mir dok svet ratuje, a ujedno da je svom snagom gura napred u ekonomskom i svakom drugom smislu - rekla je Nikolić i dodala:

- Zato svet odaje priznanje Vučiću kao državniku i lideru svetskih razmera, dok je Đilas takve razmere dosegao jedino kada je lopovluk u pitanju. Da li više zahvaljujući Menandezu ili računima koje ima širom sveta, manje je važno.

- Danas je 16. rođendan stranke koja je uspela da Srbiju iščupa iz čeljusti lopova koji su je glodali do neprepoznatljivosti. A, zatim, ekonomski gurne u sigurnu budućnost. I koja je politikom koju je definisao predsednik Vučić, uspela da sačuva mir, gradeći dobre odnose sa svima u svetu, kada to nije i mnogo većim pošlo za rukom. A što se priča o “koloniji” tiče, kmetovi uvek polaze od sebe - zaključila je Nikolić.