AKTUELNO

Biljana Pantić Pilja, član Predsedništva Srpske napredne stranke reagovala kaže da se Bora Solunac bori za svoje interese, dok se Aleksandar Vučić bori za Srbiju i njene građane.

- Kada ostvarite veće prihode, onda imate rebalans budžeta. I onda, kao odgovorna država prema svojim građanima, raspodelite taj novac na poljoprivredu, zdravstvo, prosvetu, podsticanje nataliteta - navela je Pantić Pilja i dodala:

I zna to Bora Solunac, samo u njegovo vreme, nije bilo većih prihoda i brige za građane nego su on i njegovi pajtaši punili svoje džepove. Priča Bora i o Kosovu i Metohiji i o litijumu. Bez stida i srama. Čovek koji je bio na vlasti kad je takozvano Kosovo proglasilo nezavisnost i ništa nisu uradili, jer ih je baš bilo briga za naš narod na Kosovu i Metohiji. Samo im je bilo bitno da ukradu još jedan bulevar, na primer. Za vreme vlasti Borine stranke došao je Rio Tinto u Srbiju. I sada bi da zabrane iskopavanje litijuma ali ne trajno. Samo dok oni ne dođu na vlast. Ali Boro, nećete nikada doći na vlast.

- Jer ste uništili Srbiju. Jer ste zatvarali fabrike i otpuštali građane a vi ste se bogatili dok je narod grcao.

Za razliku od vas, Aleksandar Vučić se svakodnevno bori za svoj narod na Kosovu i Metohiji - istakla je Pantić i napomenula:

I dok Bora i sada šibicari, Aleksandar Vučić se sprema u Njujorku u UN da govori o teroru Aljbina Kurtija i položaju Srba na Kosovu i Metohiji. Jasna je razlika. Dok se Bora bori za lični interes, Aleksandar Vučić se bori za Srbiju i njene građane.

Autor: Snežana Milovanov