AKTUELNO

Ibro Ibrahimović iz Biroa za borbu protiv trgovine ljudima govoreći o vojnoj vežbi koja je juče održana kaže da je u svetu trenutno veoma složena geopolitička situacija i da je jako važno jačati vojne kapacitete.

Ibrahimović je naveo da vojne kapacitete treba jačati, pre svega, zato što oni omogućavaju mir i stabilnost.

- Mir i stabilnost daju razvoj, bez mira i stabilnosti nema razvoja. Ekonomija je vrlo važna. Zbog toga moramo jačati i snažiti vojsku. Mi to zadnjih 10 godina stvarno radimo - rekao je Ibrahimović u Novom vikend jutru Jovane Jeremić na TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Nina Mitić je rekla da je i sam predsednik Srbije Aleksandar Vučić juče rekao da je za sve ovo vreme možda i najviše ulagano u vojsku.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ulagaje je jedan par cipela, drugi je da nam trebaju vojnici - kazala je Mitić i dodala da treba vratiti i kasarne i sve što nije godinama bilo potrebno.

Prof.dr Goran Puzić nadovezao se rekavši da je dokaz moćne države jaka vojska.

- Ide Srbin rado u vojnike, svaki građanin Srbije, svaki ozbiljan građanin ove zemlje želi da ide u vojsku. Kada se setim uvođenja civilnog roka, za mene je to sramota bila. Mi se vraćamo na pravi put - naveo je Puzić.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako je dodao, vojska menja čoveka i čini ga spremnijim za život i mislim da je dobro što se ženama dozvoljava dobrovoljno služenje vojnog roka.

Autor: Marija Radić